Stjärnjul 2013

2013 års Stjärnjul sågs av nästan 8500 besökare vilka under totalt fem konserter och ett genrep blev berörda med allt från visa, pop, gospel till traditionella och klassiska julsånger. Körerna The EntertainMen och Rönninge Show Chorus deltog och konserterna ägde som alltid rum i Filadelfiakyrkan i Stockholm.

För det instrumentella stod ”The World Famous Mattias Bylund Orchestra” under ledning av kapellmästare Mattias Bylund. Årets gästartister är var inga mindre än Margareta Bengtson, Andreas Weise och vår ciceron Stefan Sauk.

Margareta Bengtson

Margareta Bengtson känner du kanske mest igen som originalsopranen i den världsberömda och stilbildande a cappella-gruppen The Real Group. Efter tjugotvå framgångsrika år i The Real Group har Margareta tagit steget till en solokarriär. Hon har gett ut två studioalbum under eget namn, och medverkat som gästsångerska på album av bland andra Svante Thuresson, Åsa Jinder och gospelkören Joybells. Margareta rör sig gärna i genreöverskridande musikaliska landskap, och utöver sin kristallklara sopranstämma spelar hon även harpa.

Stefan Sauk

Stefan Sauk är en av Sveriges mest folkkära och framgångsrika skådeseplare. Sedan genombrottet i "Tillfälligt avbrott" i Lorry i början av 1990-talet, har han medverkat i otaliga filmer och tv-produktioner. Allt från filmatiseringar av deckare som Jan Guillous Vendetta och Stieg Larssons Män som hatar kvinnor, till Let's dance och tv-sucéen Torka aldrig tårar utan handskar. Du kan förvänta dig många överraskningar när Stefan intar rollen som ciceron genom årets Stjärnjulkonserter.

Andreas Weise

Andreas Weise slog igenom i Idol 2010 på TV4. Som en de tio fredagsfinalsiterna utmärkte han sig med sin klassiska Sinatra/crooner-inspirerade stil, och blev snabbt en av tv-publikens favoriter. Sedan debuten har han medverkat i en mängd tv-produktioner, bland annat Nittileaks med Filip & Fredrik, Så ska det låta, Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg. Andreas släppte sitt första soloalbum 2012, och under hösten 2013 har han synts som en av körledarna i TV4:s Körslaget.