Stjärnjul XXVII (2019)

Stjärnjul XXVII – Julmys, glädje & show!

Tack alla som kom till den storslagna och härligt omväxlande julshowen på Hovet den 7 och 8 december.

Stjärnjul XXVII presenterades av de internationellt prisade körerna Rönninge Show Chorus och The EntertainMen. Med 200 körsångare i Stjärnjulkören (Rönninge Show Chorus och The EntertainMen), några av Sveriges mest välmeriterade musiker i Stjärnjulorkestern under ledning av Johan Landqvist samt gästartister som den mångsidige programledaren Anders Lundin, den välrenommerade musikalartisten Gunilla Backman, den mångsidige artisten och Queen-tolkaren Peter Johansson och Sveriges okrönte soul- och gospelkung Samuel Ljungblahd blev Stjärnjul på Hovet större än någonsin – och som alltid fylld med glädje och jultradition. Läs mer om våra gäststjärnor längre ner på den här sidan.

– Det är en härlig utmaning att flytta en av Stockholm längsta jultraditioner till ett nytt format. Stjärnjuls värme och närhet är ledorden som genomsyrar hela arbetet. Arenan kommer att bli en julgransdoftande julkula och de som varit på Hovet kommer inte att känna igen sig, säger Jan Alexandersson, regissör för Stjärnjul XXVII.

En lång rad artister har medverkat i Stjärnjul genom åren: Nisse Landgren, Jill Johnson, Mark Levengood, Nina Söderquist, Bruno Mitsogiannis, Peter Johansson, Janne Åström, Putte Wickman, Björn Kjellman, Jasmine Kara, Stefan Sauk, Andreas Weise, The Moniker, Anna Sahlene, Martin Stenmarck, Jeanette Köhn, Dogge Doggelito, Loa Falkman, Tommy Körberg, Kalle Moraeus och många fler.

Stjärnjul XXVII är en storslagen och härligt omväxlande julshow, presenterad av de internationellt prisade körerna Rönninge Show Chorus och The EntertainMen.

Årets sånger och musik

Adams julsång • Air • All Rise • Besviken • Disney Medley (Mössens arbetssång, Din dröm ger Dig allt, En tokig sång, Kolibriernas visa, Bella Notte, Ser Du stjärnan i det blå) • Don’t Snow On My Parade • Fairytale of New York • Folkjulsmedley • Gabriellas sång • Halleluja (ur Händels Messias) • Have Yourself a Merry Little Christmas • Holiday Music Medley • I can Go To God In Prayer • It Is Well With My Soul • Joyful Joyful • Jul Jul • Julgryning vaknar • Klinga mina klockor • Nåt riktigt fint till dig • Nu tändas tusen juleljus • Santa Claus Is Coming To Town • Somebody To Love • Staffan stalledräng (Viggen) • Thank You For The Music • The Greatest Show/Come Alive (medley) • The World for Christmas • Tomtarnas vaktparad • Vinterlåga • White Christmas

Anders Lundin presenterar Stjärnjul XXVII

Stjärnjul XXVII på Hovet den 7 – 8 december presenteras av Anders Lundin. Med erfarenhet att leda musikevenemang som Allsång på Skansen, Melodifestivalen och Grammisgalan sällar han sig nu till raden av erfarna programledare som medverkat i de populära Stjärnjulkonserterna under deras 27-åriga historia.

– I valet av presentatör för en av Stockholm längsta jultraditioner gäller det att hitta någon som kan leva upp till förväntningarna. Vi är glada att Anders Lundin har antagit utmaningen. Tillsammans med Anders och övriga gästartister kommer vi kunna skapa en magisk helhetsupplevelse som verkligen fyller Hovet, säger Jan Alexandersson.

Anders Lundin presenterar Stjärnjul XXVII

Anders Lundin presenterar Stjärnjul XXVII

Peter Johansson är tillbaka i Stjärnjul!

Den mångsidige artisten och Queen-tolkaren Peter Johansson är tillbaka i Stjärnjul efter elva år i hundratals andra föreställningar. Han hade huvudrollen i Queens succémusikal “We Will Rock You” i London. En roll som han spelade över 800 gånger innan flytten hem till Sverige. Här har Peter hunnit med huvudroller i musikalerna Footloose, Rock of ages, Jesus Christ Superstar, Jersey Boys och Ghost. Han har dessutom deltagit i en rad tv-program, som Så ska det låta, Doobidoo, Allsång på Skansen, Sommarkrysset med flera.

– Att vara med i Stjärnjul 2008 var en helt fantastisk upplevelse som gav mersmak! Jag har verkligen längtat att få chansen att sjunga med dessa otroligt begåvade sångare och musiker igen. Att dessutom få göra det i arenaformat för första gången kommer bli grymt mäktigt! Jag kan lova att We…Will Rock You!, säger Peter Johansson, gästartist i Stjärnjul XXVII.

Peter Johansson är med i Stjärnjul XXVII

Foto: © Fotograf Peter Knutson

Gunilla Backman – från stjärnroller till Stjärnjul

Gunilla Backman är en av Sveriges mest erfarna musikalartister. Hon har gestaltat huvudroller i Sverige, Tyskland och i Londons West End i musikaler som West Side Story, Les Misérables, Miss Saigon, Sunset Blvd, Chess, Jesus Christ Superstar och Garbo the musical. Hon fick sitt stora genombrott i Sverige med rollen som Donna i den svenska uppsättningen av ”Mamma Mia!”, för vilken hon belönades med en guldmask för bästa kvinnliga huvudroll. Hon har även spelat in film, gjort skivor, dubbat tecknad film, spelat teater, samt medverkat i tv och i många konserter.

– Jag ser så mycket fram emot att äntligen få uppleva och medverka i den unika produktion som Stjärnjul är! Bara tanken på att få framföra glädjefylld och storslagen sång och musik med några av Sveriges bästa musiker och de två stora framgångsrika körerna gör att jag redan längtar till jul, säger Gunilla Backman, gästartist i Stjärnjul XXVII.

Gunilla Backman i Stjärnjul XXVII

Foto: © Fotograf Karin Törnblom

Samuel Ljungblahd ger Stjärnjul soul- och gospelkänsla

Samuel Ljungblahd har hyllats som Sveriges soul- och gospelkung och blev känd för den breda publiken när han sjöng på Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias bröllop. han anses vara Skandinaviens största gospelartist och genomförde i början av 2019 den bejublade turnén ”Witness Tour” i Stockholm, Umeå, Uppsala, Jönköping och Göteborg.

– Stjärnjul i arenaformat kommer att bli en fantastisk upplevelse! Jag ryser av välbehag i tanken att få bjuda publiken på härligt medryckande sånger uppbackad av 200 underbara sångare och en svängig orkester, säger Samuel Ljungblahd, gästartist i Stjärnjul XXVII.

Gospelmusiken har alltid varit en viktig del av Stjärnjul. För att få till den variation och glädje som har blivit konserternas adelsmärke har olika musikstilar varit en viktig faktor. De båda körerna kastar sig vant mellan genrer och ger med sina 200 röster ett mäktigt tryck i sånger som kräver det. Tillsammans med Samuel Ljungblahd kommer körerna och orkestern få taket på Hovet att lyfta.

Samuel Ljungblahd medverkar i Stjärnjul XXVII

Foto: © Fotograf Rickard Eriksson

Johan Landqvist – ny kapellmästare för Stjärnjul

Johan Landqvist är förmodligen mest bekant för att ha varit kapellmästare för tv-programmet “Så ska det låta” sedan programmets start 1997 och under hela 22 säsonger. Totalt medverkade han i 243 program, vilket är ett svenskt rekord. Han har också lett orkestern och arrangerat all musik till Prinsessan Victorias födelsedag ”Victoriadagen”, som har sänts i SVT de senaste 16 åren. Där har han spelat med stora artister som Lionel Richie, Ronan Keating, Il Divo, Leona Lewis, Zara Larsson, Malena Ernman och Robyn.

– Stjärnjulorkestern, som i år blir ännu större med totalt sexton personer, har en central roll för att bidra till den härligt omväxlande musikupplevelse som Stjärnjul står för. Därför är jag stolt och glad att vi i år får nöjet att samarbeta med Johan Landqvist och ta del av hans erfarenheter från hundratals framgångsrika musikproduktioner. Vi jobbar med honom under hela året fram till konserterna för att kunna bjuda publiken i Hovet på något alldeles extra, säger Jan Alexandersson, regissör för Stjärnjul XXVII.

Johan Landqvist – kapellmästare för Stjärnjul XXVII

Foto: © Fotograf Peter Knutson

Rönninge Show Chorus – trefaldiga världsmästare!

Glädje, nyfikenhet och nyskapande i världsklass kännetecknar Rönninge Show Chorus. De har skrivit barbershophistoria med tre raka VM-guld, poängrekord och en världsmästarshow i Las Vegas som enligt arrangören ”går till historien som en av de bästa någonsin”. Finalframträdandet som säkrade det tredje VM-guldet, “Made in Sweden” – 2019 i New Orleans – var också grundaren och co-dirigenten Britt-Helene Bonnedahls avskedsframträdande internationellt. Årets Stjärnjul blir också Britt-Helénes avskedskonsert som dirigent för Rönninge Show Chorus.

Rönninge Show Chorus har 155 medlemmar i åldrarna 22 – 82 år. De tävlar i fyrstämmig barbershopstil och har en bred körrepertoar. På ronningeshow.com kan du bland annat se deras tävlingsbidrag och boka en större eller mindre grupp guldmedaljörer för företagsspelningar eller andra evenemang.

Kören bildades 1983 i Rönninge, och har sedan dess utbildat och utvecklat sångare både i Sverige och internationellt. Den leds av Anna Alvring och grundaren Britt-Heléne Bonnedahl.

Rönninge Show Chorus är med i Stjärnjul XXVII

Foto från New Orleans 2019, då Rönninge Show Chorus vann sitt tredje VM-guld

The EntertainMen – 40 år av show och sångglädje

The EntertainMen är en manskör för show, vacker stämsång och tävling på elitnivå i barbershop. De underhåller på företagsfester och har varje jul sedan 1993 gjort den omåttligt populära julshowen Stjärnjul tillsammans med sin systerkör Rönninge Show Chorus. De består av omkring 90 män, vilket faktiskt gör dem till Europas största manliga barbershopkör. Kören bildades 1979 och firar sitt 40-årsjubileum stort i år, både med en jubileumskonsert och den största upplagan av Stjärnjul någonsin.

De sjunger allt från klassisk svensk körmusik och jazz till pop, rock, gospel, och såklart – barbershop. De gör ett tjugotal officiella framträdanden varje år och har de senaste åren haft nöjet att uppträda och underhålla i Sverige, Tyskland, Holland, Irland och USA.

Vill du förgylla ditt företagsevent, din kick-off, middag eller annat högtidstillfälle? Kontakta The EntertainMen så skräddarsyr de den perfekta underhållningen för dig!

The EntertainMen i Stjärnjul XXVII

The EntertainMen vid Nordiska mästerskapen i Helsingborg 2019