Stjärnjul XXVII

Stjärnjul XXVII – Julmys, glädje & show!

Årets föreställningar är på Hovet den 7 och 8 december. De senaste tre åren har nära 10 000 personer årligen sett Stjärnjul. När vi nu sätter upp Stjärnjul på en arena som Hovet öppnas möjligheten för både en större publik och en större produktion. Stjärnjulkören (Rönninge Show Chorus och The EntertainMen), femton av Sveriges mest välmeriterade musiker i Stjärnjulorkestern samt gästartister som den mångsidige programledaren Anders Lundin, den välrenommerade musikalartisten Gunilla Backman och den mångsidige artisten och Queen-tolkaren Peter Johansson utlovar något utöver det vanliga.

– Det är en härlig utmaning att flytta en av Stockholm längsta jultraditioner till ett nytt format. Stjärnjuls värme och närhet är ledorden som genomsyrar hela arbetet. Arenan kommer att bli en julgransdoftande julkula och de som varit på Hovet kommer inte att känna igen sig, säger Jan Alexandersson, regissör för Stjärnjul XXVII.

En lång rad artister har medverkat i Stjärnjul genom åren: Nisse Landgren, Jill Johnson, Mark Levengood, Nina Söderquist, Bruno Mitsogiannis, Peter Johansson, Janne Åström, Putte Wickman, Björn Kjellman, Jasmine Kara, Stefan Sauk, Andreas Weise, The Moniker, Anna Sahlene, Martin Stenmarck, Jeanette Köhn, Dogge Doggelito, Loa Falkman, Tommy Körberg, Kalle Moraeus och många fler.

Stjärnjul XXVII – Julmys, glädje & show!

Anders Lundin presenterar Stjärnjul XXVII

Stjärnjul XXVII på Hovet den 7 – 8 december presenteras av Anders Lundin. Med erfarenhet att leda musikevenemang som Allsång på Skansen, Melodifestivalen och Grammisgalan sällar han sig nu till raden av erfarna programledare som medverkat i de populära Stjärnjulkonserterna under deras 27-åriga historia.

– I valet av presentatör för en av Stockholm längsta jultraditioner gäller det att hitta någon som kan leva upp till förväntningarna. Vi är glada att Anders Lundin har antagit utmaningen. Tillsammans med Anders och övriga gästartister kommer vi kunna skapa en magisk helhetsupplevelse som verkligen fyller Hovet, säger Jan Alexandersson.

Anders Lundin presenterar Stjärnjul XXVII

Anders Lundin presenterar Stjärnjul XXVII

Peter Johansson är tillbaka i Stjärnjul!

Den mångsidige artisten och Queen-tolkaren Peter Johansson är tillbaka i Stjärnjul efter elva år i hundratals andra föreställningar. Han hade huvudrollen i Queens succémusikal “We Will Rock You” i London. En roll som han spelade över 800 gånger innan flytten hem till Sverige. Här har Peter hunnit med huvudroller i musikalerna Footloose, Rock of ages, Jesus Christ Superstar, Jersey Boys och Ghost. Han har dessutom deltagit i en rad tv-program, som Så ska det låta, Doobidoo, Allsång på Skansen, Sommarkrysset med flera.

– Att vara med i Stjärnjul 2008 var en helt fantastisk upplevelse som gav mersmak! Jag har verkligen längtat att få chansen att sjunga med dessa otroligt begåvade sångare och musiker igen. Att dessutom få göra det i arenaformat för första gången kommer bli grymt mäktigt! Jag kan lova att We…Will Rock You!, säger Peter Johansson, gästartist i Stjärnjul XXVII.

Peter Johansson är med i Stjärnjul XXVII

Foto: © Fotograf Peter Knutson

Gunilla Backman – från stjärnroller till Stjärnjul

Gunilla är en av Sveriges mest erfarna musikalartister. Hon har gestaltat huvudroller i Sverige, Tyskland och i Londons West End i musikaler som West Side Story, Les Misérables, Miss Saigon, Sunset Blvd, Chess, Jesus Christ Superstar och Garbo the musical. Hon fick sitt stora genombrott i Sverige med rollen som Donna i den svenska uppsättningen av ”Mamma Mia!”, för vilken hon belönades med en guldmask för bästa kvinnliga huvudroll. Hon har även spelat in film, gjort skivor, dubbat tecknad film, spelat teater, samt medverkat i tv och i många konserter.

– Jag ser så mycket fram emot att äntligen få uppleva och medverka i den unika produktion som Stjärnjul är! Bara tanken på att få framföra glädjefylld och storslagen sång och musik med några av Sveriges bästa musiker och de två stora framgångsrika körerna gör att jag redan längtar till jul, säger Gunilla Backman, gästartist i Stjärnjul XXVII.

Gunilla Backman i Stjärnjul XXVII

Foto: © Fotograf Karin Törnblom