Stjärnjul 2022

Välkommen till Stjärnjul 2022!

Välkommen att skapa julstämning med oss helgen före jul. Då erbjuder vi totalt fem föreställningar i fina Victoriahallen på Stockholmsmässan i Älvsjö, den 16 – 18 december.

När du anländer till Stjärnjul sveps du in i julstämningen redan i entrén. Här kan du fynda de sista julklapparna på vår fina julmarknad eller ta en fika eller ett glas med dina vänner inför konserten. Före premiärföreställningen på fredagen finns möjlighet att äta en trerätters julinspirerad middag, se nedan.

Väl inne i konsertlokalen väntar en glittrande, värmande julshow som bäddar in dig i en stämning som räcker över hela julen. Som vanligt vill vi bjuda publiken på en härlig mix av musik – från de klassiska julsångerna, till gospel, pop och ös.

På scenen möter du Melodifestivalvinnaren Gladys del Pilar, sångerskan med den fantastiska rösten bakom sången Never Enough, Loren Allred, den norske världstenoren Kjetil Støa som återvänder till Stjärnjul där han medverkade senast 2018 samt Queentolkaren och sångaren Johan Boding. Läs mer om de fyra gäststjärnorna längre ner på den här sidan. Där finns förstås även Stjärnjulkören – med omkring 200 sångare från Rönninge Show Chorus och The EntertainMen – och Stjärnjulorkestern med 14 proffsiga musiker, under ledning av Johan Landqvist. Tillsammans bjuder vi på julmys, glädje och show.

Föreställningar:
Fredag 16 december, kl 19
Lördag 17 december kl 14 och kl 17:30
Söndag 18 december kl 14 och kl 17:30

Julinspirerad middag före premiären
Går du på premiären finns det dessutom möjlighet att boka in en trerätters julinspirerad middag från kl 16, för 500 kr/person.

Så här bokar du julmiddagen:
Gå in på den här länken för att boka julmiddagen. Välj antal personer och se till att kalendern står på december månad. Klicka på 16/12. Där kan du välja ankomsttid. Därefter fyller du i dina uppgifter och bekräftar din bokning. Smaklig måltid!

Möt våra gästartister

Gladys del Pilar

Vi har glädjen att välkomna Gladys del Pilar tillbaka till Stjärnjul 2022, där hon medverkade för närmare 20 år sedan.

Gladys del Pilar har en bred repertoar som sträcker sig från pop och musikal, till gospel och jazz. Hennes framgångar i Melodifestivalen är vida kända. Inte minst från 2002, när hon som medlem av Afro-Dite vann med låten Never Let it Go, och tillsammans med Kayo Shekoni och Blossom Tainton fick representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Många musikaler har det också blivit genom åren. Abba the True Story, Fame, Carmen, Hairspray, Rock of Ages, för att nämna några. På senare år har vi kunnat se henne i en av huvudrollerna i ”Ghost” (Oda Mea ) och den bärande rollen i  ”En Värsting Till Syster”. Gladys har förstås även medverkat i ett antal julkonserter och julshower genom åren, där alltså Stjärnjul är en av dem.

 

Johan Boding

I årets Stjärnjul möter vi också Queen-tolkaren och sångaren Johan Boding, känd från musikaler som Fame, Jesus Christ Superstar och Miss Saigon. Johan Boding har också setts tävla med framgång i tv-programmen ”Så ska det låta” och ”Doobidoo”.

Johan är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har en bredd som sträcker sig från framträdande med symfoniorkester till Melodifestivalen.

Mest känd är han för sina musikalroller och – inte minst – leadtolkningar av Queen. Hans utstrålning och fantastiska röst passar perfekt in i Stjärnjuls mix av traditionell julmusik, gospel, pop och ös.

Loren Allred

Loren Allred är den fantastiska rösten bakom Never Enough, från musikalfilmen The Greatest Showman. Sången framförs i filmen av den världsberömda sångerskan Jenny Lind, som spelas av Rebecka Ferguson från Sverige. Hon sjunger dock inte själv i filmen utan det gör alltså Loren Allred. Både filmens soundtrack och Jenny Linds sång “Never Enough” gick hem hos lyssnarna; i januari 2018 toppade soundtracket Billboardlistan för album och samma månad nådde ”Never Enough” nummer 88 på “Hot 100”-listan.

Ändå var Loren Allred okänd för många när hon i våras klev upp på scenen i “Britain’s Got Talent”, Storbritanniens version av Talang. Med 35 miljoner youtubevisningar från när hon fick en ”golden buzzer” kan man nog säga att hon blev känd för en bredare allmänhet när hon till slut gav rösten ett ansikte i programmet. Se videon: https://youtu.be/oTw8AECmUNA

Loren Allred ser fram emot att komma till Sverige och sprida stjärnglans i Stjärnjul. Eller som hon själv säger: Jenny Lind is coming home! Se video med hälsningen

Kjetil Støa

Till årets upplaga av julshowen Stjärnjul är det inte bara Jenny Lind som kommer hem. Från Norge kommer tenoren Kjetil Støa, som återvänder till Sverige och Stjärnjul. Kjetil Støa medverkade i Stjärnjul 2018 och rönte stor uppskattning för sin sångarinsats. Ett par publikkommentarer från det året:
“Den norska solisten var så bra så man blev tårögd.”
“Norrmannen var magnifik, vilka ovationer han fick.“

I fjol spelade Kjetil Støa rollen som Don Carlos på Folkoperan. Läs mer i presentationen av Kjetil Støa på Folkoperans webbplats.

Stjärnjuls marknad

På vår julmarknad i entrén möter du föreningar och hantverkare, så att du kan hitta unika julklappar till nära och kära. Varmt välkommen!

Till toppen av sidan