Nyheter

Stjärnjul 2024 – 30:e upplagan

Stjärnjul är tillbaka i Filadelfia där det började redan 1993. En härlig, sprakande Stjärnjul väntar, med den vanliga mixen av traditionell julmusik, gospel, pop och ös.

På scenen möter du förstås Stjärnjulkören – med omkring 200 sångare från Rönninge Show Chorus och The EntertainMen – och Stärnjulorkestern under ledning av Johan Landqvist. Tillsammans med flera gästartister bjuds det på julmys, glädje, jubileum och show.

Stockholms äldsta julshowstradition?
Den första Stjärnjul uppfördes på Filadelfia 1993. Två års uppehåll under pandemin gör att 2024 blir 30:e upplagan av Stjärnjul. Det innebär att det är en av de mest långlivade jultraditionerna på showscenen. Fräschare än någonsin, lite intimare, lite bekvämare, lite närmare, men med en konsertupplevelse som saknar motstycke.

Stjärnjul 2023 – julen kommer hem!

Stjärnjul gästas i år av den fantastiska West End-stjärnan Kerry Ellis, mest känd för sina många huvudroller på West End och Broadway, samt för sina samarbeten med Queen-gitarristen Brian May. Missa inte denna chans att njuta av hennes enastående röst och artisteri tillsammans med Stjärnjulkören och Stjärnjulorkestern. I år har vi dessutom nöjet att presentera Andreas Johnson, en av Sveriges bästa artister, som har slagit igenom med flera tidlösa hits som ”Glorious” och ”A Little Bit of Love”. Upplev årets julkonsert med en fantastisk mix av artister och Stjärnjulskören den 15 & 16 december i Filadelfia Convention Center!

Vår kapellmästare i år är ingen mindre än Johan Landqvist. Han är mest bekant som kapellmästare för ”Så ska det låta” sedan programmets start 1997 t.o.m 2017 som då var den 22:a som han ledde bandet. 20 år, och 243 program (Svenskt rekord!). På TV har ni också sett honom som kapellmästare för Victoriadagen sedan starten. Förutom TV har han varit kapellmästare för musikalerna ”Mamma Mia” på cirkus, ”We Will Rock You” (Fick jobbet efter auditions för Queens originalmedlemmar), ”The Producers” (China Teatern), ”The Sound of Music” (Göta Lejon), ”RENT” (Göta Lejon), ”Familjen Addams” (Göteborg/Malmö) ”Little Shop Of Horrors” (China) mm mm.

Nyheter från tidigare år

Gladys del Pilar – ännu en stjärna till Stjärnjul 2022
Vi har glädjen att välkomna även Gladys del Pilar till Stjärnjul 2022. Färgstarka och folkkära Gladys del Pilar har varit etablerad i musikbranschen i över 30 år. Genom åren har hon släppt flera singlar och album, vunnit Melodifestivalen och haft huvudrollen i ett antal namnkunniga musikaler, som Fame och Ghost.
» Läs mer: Pressmeddelande 2022-09-30

Jenny Lind kommer hem till Stjärnjul 2022
Namnet Loren Allred är kanske inte bekant för alla. Men hennes fantastiska röst är desto mer känd. Det är nämligen hon som sjunger sången Never Enough, i musikalfilmen The Greatest Showman. Sången framförs i filmen av Jenny Lind, den världsberömda sångerskan från SverigeI december kommer Loren Allred till Sverige för att vara med i julshowen Stjärnjul.
» Läs mer: Pressmeddelande 2022-09-07

Prisade stjärnor lyser upp Stjärnjul 2022
Queen-tolkaren och sångaren Johan Boding, känd från musikaler som Fame, Jesus Christ Superstar och Miss Saigon, är klar för Stjärnjul 2022. Johan Boding har också setts tävla med framgång i tv-programmen Så ska det låta och Doobidoo. Klar för Stjärnjul är också välrenommerade ljussättaren Mikael Kratt, 2021 års vinnare av Bullen Visionary Award.
» Läs mer: Pressmeddelande 2022-09-01

Julshowen Stjärnjul är tillbaka
Den 16-18 december 2022 kommer en av Stockholms mest långlivade julkonsertstraditioner tillbaka på scenen. Senast det begav sig var 2019, så det är med stor glädje arrangörerna, körerna The EntertainMen och Rönninge Show Chorus, välkomnar publiken tillbaka. Stjärnjul 2022 bjuder liksom tidigare år på julmys, glädje och show – med de runt 200 sångarna i Stjärnjulkören, Stjärnjulorkestern under ledning av Johan Landqvist samt gästartister.
» Läs mer: Pressmeddelande 2022-08-15

Nyhetsbrev

Prenumerera på Stjärnjuls nyhetsbrev för att få nyheter och information om Stjärnjul framöver. Perfekt för dig som inte vill missa chansen att köpa biljetter till nästa Stjärnjul när de släpps.