Stjärnjul 2016

Årets julshow – Långbordet är dukat!

För 24:e året i rad väntar klassiska rätter och spännande crossovers i lagom portioner så du kan mumsa och njuta i två timmar innan du blir mätt. En tipp-tapp, tipp-tapp, tippe-tippe-tapas-meny av härlig julmusik!

Fler än 9500 personer såg årets Stjärnjul, så de var i gott sällskap! De valde att boka sina biljetter – så att de och deras vänner inte missade detta!

Datumen för 2016 års konserter:
Lördag 10 dec (kl 14 (slutsålt) och kl 17:30 (fåtal platser)
Fredag 16 dec (kl 19)
Lördag 17 dec (kl 14 (slutsålt) och kl 17:30)

Traditionsenligt i Filadelfiakyrkan, Rörstrandsgatan 5, Stockholm.
Konserten är ca 2 timmar lång.

Ingen annan julkonsert i Stockholm bjuder på samma ständiga omväxling och överraskande blandning. Paxa dina biljetter nu! Välkommen!

Janne Åström

Janne Åström är tillbaka! Rocksångaren, operasångaren, Cornelistolkaren, skådespelaren… en publikfavorit som gästat oss flera gånger förut. Men vad blir hans insats i år? Det ska bli spännande att se…

Nina Söderquist

Mest känd för sin stjärnroll i musikal-komedin Spamalot, som gjorde succé i London och även sattes upp i Malmö och Stockholm. Även Champions of Rock-turnéerna där hon sjöng Queen-låtar tillsammans med Peter Johansson och We Will Rock You-bandet från London blev stora succéer. Såg du Nina Söderquist live där? Eller kanske i Rhapsody In Rock? Du har i alla fall säkert sett henne på TV i Allsång på Skansen, Så ska det låta, Doobidoo eller något annat. Med en röst i världsklass är hennes plats på Stjärnjuls nu 24-åriga gästlista självklar.

Björn Kjellman

Lysande skådespelare, en av Sveriges mest hyllade och älskade, med massor av film, teater och TV sen mitten av 80-talet. Vinnare av Guldmasken. Bästa manliga skådespelare vid filmfestivalen i Lecce. Guldbagge-nominerad och Guldbagge-belönad – PLUS programledare för Guldbaggegalan. Melodifestivalnörd och expertkommentator på ESC i Sveriges Radio – PLUS själv deltagare med bidraget "Älskar du livet” 2006. Björn Kjellman är mannen som tar konceptet fullt ut. Han kommer att bli en underbar konferencier för Stjärnjul.

Bruno Mitsogiannis

Ynglingen i sammanhanget, född 1985. Men vilken sångare och musikalartist! Vi säger bara Frankie Valli i succémusikalen Jersey Boys på Chinateatern i Stockholm och Gothia Towers The Theatre i Göteborg. Brunos meritlista före det går inte av för hackor heller: Spelman på Taket, Röda Nejlikan, Romeo och Julia, Cabaret, We Will Rock You, West Side Story, Next to Normal, Rock of Ages och American Idiot. Och nu har Bruno Mitsogiannis till och med fått en roll i Stjärnjul! Visst är det fantastiskt?

Mattias Bylund

Vår kapellmästare, och Grammy-vinnare! Superstjärnan Taylor Swift vann Årets Album och stråkarrangemangen på hennes platta gjordes av Mattias, som hämtade priset i Los Angeles i februari. ”Det är helt surrealistiskt när man helt plötsligt sitter bredvid Stevie Wonder, Adele och Justin Bieber…” Grattis, säger vi! Mattias Bylund har arrat åt flera andra världsnamn och i princip hela den svenska artisteliten. Han är arr-kung, keyboard-kung och kapellmästar-kung. Hela Stjärnjulkören med 200 sångare och Stjärnjulorkestern med några av Sveriges bästa musiker är glada och stolta över att Mattias är med i vårt gäng!

Stjärnjulkören

Som alltid kommer sångarna i Stjärnjulkören att fylla hela lokalen på Rörstrandsgatan med dundermysig körklang. För dig som inte visste: Tjejerna från Rönninge Show Chorus tog VM-guld i barbershop 2013 och upprepade bragden i år 2016. De har även fått stående ovationer på Carnegie Hall i New York. Killarna från The EntertainMen har tagit EM-silver i barbershop och tillhör topp-10 i världen.