Stjärnjul 2022

Välkommen till Stjärnjul 2022!

Tack alla som kom för att skapa julstämning med oss helgen före jul. Då erbjöd vi totalt fem föreställningar i fina Victoriahallen på Stockholmsmässan i Älvsjö, den 16 – 18 december.

När du anlände till Stjärnjul sveptes du in i julstämningen redan i entrén. Här kunde du fynda de sista julklapparna på vår fina julmarknad eller ta en fika eller ett glas med dina vänner inför konserten.

Väl inne i konsertlokalen väntade en glittrande, värmande julshow som bäddade in dig i en stämning som räcker över hela julen. Som vanligt ville vi bjuda publiken på en härlig mix av musik – från de klassiska julsångerna, till gospel, pop och ös.

På scenen mötte du Melodifestivalvinnaren Gladys del Pilar, sångerskan med den fantastiska rösten bakom sången Never Enough, Loren Allred, den norske världstenoren Kjetil Støa som återvänder till Stjärnjul där han medverkade senast 2018 samt Queentolkaren och sångaren Johan Boding. Läs mer om de fyra gäststjärnorna längre ner på den här sidan. Där finns förstås även Stjärnjulkören – med omkring 200 sångare från Rönninge Show Chorus och The EntertainMen – och Stjärnjulorkestern med 14 proffsiga musiker, under ledning av Johan Landqvist. Tillsammans bjöd vi på julmys, glädje och show.

Föreställningar:
Fredag 16 december, kl 19
Lördag 17 december kl 14 och kl 17:30
Söndag 18 december kl 14 och kl 17:30

Möt våra gästartister

Gladys del Pilar

Vi har glädjen att välkomna Gladys del Pilar tillbaka till Stjärnjul 2022, där hon medverkade för närmare 20 år sedan.

Gladys del Pilar har en bred repertoar som sträcker sig från pop och musikal, till gospel och jazz. Hennes framgångar i Melodifestivalen är vida kända. Inte minst från 2002, när hon som medlem av Afro-Dite vann med låten Never Let it Go, och tillsammans med Kayo Shekoni och Blossom Tainton fick representera Sverige i Eurovision Song Contest.

Många musikaler har det också blivit genom åren. Abba the True Story, Fame, Carmen, Hairspray, Rock of Ages, för att nämna några. På senare år har vi kunnat se henne i en av huvudrollerna i ”Ghost” (Oda Mea ) och den bärande rollen i  ”En Värsting Till Syster”. Gladys har förstås även medverkat i ett antal julkonserter och julshower genom åren, där alltså Stjärnjul är en av dem.

 

Johan Boding

I årets Stjärnjul möter vi också Queen-tolkaren och sångaren Johan Boding, känd från musikaler som Fame, Jesus Christ Superstar och Miss Saigon. Johan Boding har också setts tävla med framgång i tv-programmen ”Så ska det låta” och ”Doobidoo”.

Johan är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han har en bredd som sträcker sig från framträdande med symfoniorkester till Melodifestivalen.

Mest känd är han för sina musikalroller och – inte minst – leadtolkningar av Queen. Hans utstrålning och fantastiska röst passar perfekt in i Stjärnjuls mix av traditionell julmusik, gospel, pop och ös.

Loren Allred

Loren Allred är den fantastiska rösten bakom Never Enough, från musikalfilmen The Greatest Showman. Sången framförs i filmen av den världsberömda sångerskan Jenny Lind, som spelas av Rebecka Ferguson från Sverige. Hon sjunger dock inte själv i filmen utan det gör alltså Loren Allred. Både filmens soundtrack och Jenny Linds sång “Never Enough” gick hem hos lyssnarna; i januari 2018 toppade soundtracket Billboardlistan för album och samma månad nådde ”Never Enough” nummer 88 på “Hot 100”-listan.

Ändå var Loren Allred okänd för många när hon i våras klev upp på scenen i “Britain’s Got Talent”, Storbritanniens version av Talang. Med 35 miljoner youtubevisningar från när hon fick en ”golden buzzer” kan man nog säga att hon blev känd för en bredare allmänhet när hon till slut gav rösten ett ansikte i programmet. Se videon: https://youtu.be/oTw8AECmUNA

Loren Allred ser fram emot att komma till Sverige och sprida stjärnglans i Stjärnjul. Eller som hon själv säger: Jenny Lind is coming home! Se video med hälsningen

Kjetil Støa

Till årets upplaga av julshowen Stjärnjul är det inte bara Jenny Lind som kommer hem. Från Norge kommer tenoren Kjetil Støa, som återvänder till Sverige och Stjärnjul. Kjetil Støa medverkade i Stjärnjul 2018 och rönte stor uppskattning för sin sångarinsats. Ett par publikkommentarer från det året:
“Den norska solisten var så bra så man blev tårögd.”
“Norrmannen var magnifik, vilka ovationer han fick.“

I fjol spelade Kjetil Støa rollen som Don Carlos på Folkoperan. Läs mer i presentationen av Kjetil Støa på Folkoperans webbplats.

Träffa deltagarna i julmarknaden

Stjärnjuls julmarknad

På vår julmarknad i entrén möter du föreningar och hantverkare, så att du kan hitta unika julklappar till nära och kära. Här kan du se deltagarna i bokstavsordning. Varmt välkommen!

Anna-Stina Gerdin
Anna-Stina Gerdin erbjuder både originalverk (akrylmålningar och teckningar) samt prints med sagotema. Hon har även med sig brickor och färgglada smycken i olika modeller.
Hemsida: www.annastinagerdin.se
Facebook: SkaparStina konst och kurser 
Instagram: annastina.gerdin 

candleartbyN
En bred försäljning som erbjuder juldekorationer, ljus i alla olika former, tryck på ljus med bild och/eller text efter önskemål samt handskriven text eller olika motiv på julkulor. Man kan även beställa i efterhand med.
Instagram: candleartbyn 

Enöga Mat
Enöga Mat erbjuder under Stjärnjul våra vackra fällar från getter som jobbar i naturreservat i Huddinge och på Landsort.
Ge bort en hållbar gåva i jul!
Hemsida: enogapelt.com

FIKA, Made in Sweden
BEST BOOK ON COFFEE IN THE WORLD 2021
En flerfaldigt prisbelönt bok om vår svenska kulturskatt, FIKA. Äntligen kommer du att kunna förklara för dina vänner utomlands vad det här med fika egentligen är – en nyckel till Sverige och svenskarna. Fika: Made in Sweden, är boken du kommer att vilja ge till alla dina utländska vänner, medarbetare och kunder.
Hemsida: fikamadeinsweden.com

Hantverkssystrarna Recknagel
Linda Recknagel
Handgjord stengodskeramik skapad med hjärta. På Instagram kan man se mer under Recknagel.Ceramics.
Mikaela Recknagel
Spretig kollektion av akvareller, mycket blommor och abstrakta landskap. Gärna inramat i loppisfyndade vackra gamla vintageramar. Finns på insta: life.by.mi

Honungskällan
Honungskällan säljer honung, både naturell och smaksatt, från egenodlade bin i Knivsta. Här hittar du även bivaxljus, bivaxsalva och juliga teer!

Järna tvåleri
Järna Tvåleri tillverkar ekologisk naturlig hantverkstvål i världsklass för dig som är extra noga med produkters innehåll och funktion och samtidigt söker en unik inredningsdetalj eller present.
Hemsida: jarnatvaleri.se
Instagram: jarnatvaleri

Låt det spira
Den nya boken ”Låt det spira Trädgårdsjournal”, rymmer både inspiration, kalender och tips för att kunna skapa sin egen drömträdgård. En perfekt julklapp till alla som gillar årstider och grönska.
Hemsida: www.latdetspira.com
Facebook: Låt det spira

Instagram: Låt det spira

Mary Fairy
Småskaligt hantverk i form av handmålade och handgjutna praliner i en fin ask. Perfekt present till dig själv, om du ska gå bort eller som julklapp.
Hemsida: maryfairy.se

MK Design
Mattias Kvarnungs egendesignade (925 -sterling) silver- & macramésmycken med utvalda stenar.
Instagram: Mkdesign925

Norrberga Keramik
Norrberga keramik har något för alla tillfällen, vardag som högtid. Tallrikar, muggar, dopgåva, krukor och mycket annat.
Hemsida: www.norrbergakeramik.se
Instagram: annabolin.art

#olikaljus
#olikaljus säljer handstöpta ljus av stearin, paraffin och bivax. Ljusens längd 42 cm alt. ca 32 cm. Specialiteten är långa krackelerade ljus, lyxigt!

Scandinavian LoveNotes
Scandinavia LoveNotes har visionen att ge musik- och smyckesälskare möjlighet att uttrycka sin personlighet och känslor med silversmycken och ord!
Welcome to Scandinavia LoveNotes – personal & unique jewelry in sterling silver! We offer sparkling gifts for music & jewelry lovers – designed to make you feel beautiful! Free gift wrapping for Stjärnjul visitors and price range from 249 – 1999kr.
Hemsida: scandinavialovenotes.com

Solrosen Blomsterateljé
Blomsterateljén Solrosen skapar julkänsla genom sina julplaneringar, kransar, julkulor och ljusstakar. Doftande hyacinter, magiska amaryllis och gnistrande julrosor till dig som älskar de klassiska julblommorna.
Facebook: Blomsterateljén Solrosen Stuvsta
Instagram: Blomsterateljensolrosen

Stickat och tovat
Agnetha har vantar, halvvantar och sockor att erbjuda. Har även lite dockkläder (Skrållan och babyborn). Allt är stickat, tvåändsstickat och några produkter i virkad nålbindning. Gunvor har jättefina tovade hattar och mössor. Även hon har stickade/virkade vantar.

Swesweets
Swesweets erbjuder hög kvalitetsbrownies, som dessutom är skräddarsydda efter kundens önskemål.
Instagram: swe_sweets

Syateljé Stormflugan
Lena-Maria Gestrin designar och syr hattar, mössor, caper, pannband o sjalar i olika material. För både barn och vuxna.
Hemsida: www.stormflugan.se          

Team Rynkeby
Årets viktigaste julklapp ♥️
Team Rynkeby Stockholm säljer Nallar, Gåvobevis och Kämpamössor till förmån för Barncancerfonden. Kämpamössorna är hemsydda och finns i alla olika slags tyger. Det går även bra att swisha en slant på plats eller kanske bli en sponsor.
Hemsidor: www.team-rynkeby.sewww.kampamossan.se

Unicorn Craft
Unicorn Craft arbetar främst i silver, kombinerat med ädla stenar och accenter av guld. Formspråket är inspirerat av vikingatid och medeltid, men också av sagornas värld och naturen själv. Hantverket, materialen och redskapen har en flertusenårig historia – en länk i en lång, lång kedja genom historien av ädelsmeder och smyckeformgivare.
Mer information via mejl: info@unicorncraft.nu

Vaivots Trådkonst & Luffarslöjd
Vaivots Trådkonst har handgjutna tomteljus, konsthantverk med bland annat buketter gjorda av ståltråd och julbockar i mässingstråd, m m.
Hemsida: www.vaivotsluffarslojd.com

Ylva Spångberg
Ylva jobbar till vardags med ord, så på fritiden jobbar hon gärna med händerna. Hos henne kan du köpa handspunnet garn (huvudsakligen blandning av 80% merino och 20% silke) och mindre föremål i keramik, små byttor och julprydnader.

Till toppen av sidan