Stjärnjul 2018

Lördag 8 dec kl 14 SLUTSÅLD
Lördag 8 dec kl 17:30
Fredag 14 dec kl 19
Lördag 15 dec kl 14 FÅTAL KVAR
Lördag 15 dec kl 17:30

Julmys, glädje och show – 26:e året

Fira in julen med Stjärnjulkören, Stjärnjulorkestern och fantastiska gästartister: Kalle Moraeus, Annika Herlitz, Kiralina Salandy och Kjetil Støa.

200 körsångare i världsklass, Stjärnjulorkestern med blås & stråk under ledning av Grammyvinnaren Mattias Bylund, och fantastiska gästartister! Kom lite närmare julen med den mäktigt stora och välsjungande Stjärnjulkören, bestående av dubbla VM-guldmedaljörerna Rönninge Show Chorus och The EntertainMen som när de tävlade i herrarnas VM-final senast (sommaren 2018 i Orlando) förtjänade sina högsta poäng någonsin.

 

Stockholms kanske mysigaste jultradition har firat 25-årsjubileum och är nu tillbaka ett 26:e år med en härligt blandad repertoar som garanterat kommer försätta dig i den rätta julstämningen.

Allt serverat i Filadelfiakyrkan – enligt många Stockholms bästa konsertlokal.

Datum och tider för årets konserter:

• Lördag 8 dec kl 14
• Lördag 8 dec kl 17:30
• Fredag 14 dec kl 19
• Lördag 15 dec kl 14
• Lördag 15 dec kl 17:30

Traditionsenligt i Filadelfiakyrkan, Rörstrandsgatan 5, Stockholm.
Konserten är ca 2 timmar lång.

Stjärnjulkören

Stjärnjulkören är hjärtat i Stjärnjul, som nu ges för 26:e året i rad. Kören består av Rönninge Show Chorus som är tvåfaldiga världsmästare och nu har kvalat in till VM för en tredje guldchans, och The EntertainMen som i somras gjorde stor succé i Orlando när de förtjänade sina högsta poäng någonsin i VM-sammanhang. Tillsammans med gäststjärnor och orkester under ledning av Grammy-vinnaren Mattias Bylund ger de dig en härligt omväxlande upplevelse som för många har blivit en självklar del av julfirandet.

 

Kalle Moraeus

Med fyrsträngad mandolin som första instrument och med influenser från Beethoven, Frank Zappa och svensk folkmusik har Kalle Moraeus gått via kommunala musikskolan och studier i Göteborg till att bli filharmoniker i Kungliga Filharmoniska Orkestern och en kreativ drivkraft i bland annat Orsa Spelmän. Nu har vi nöjet att presentera en av våra mest folkkära artister på scen i årets Stjärnjul!

Annika Herlitz

”Slå dig loss, slå dig fri” sjunger Annika Herlitz som snödrottningen Elsa i filmen Frost. Förutom att vara röst i flera filmer och tv-program har Annika en lång och lysande karriär som musikalartist, med bland annat en nominering i Guldmasken som bästa kvinnliga biroll för Sharpay i High School Musical. Utöver en lång rad musikaler har Annika dessutom hunnit med att tävla i Melodifestivalen. I år är hon en gnistrande stjärna i årets Stjärnjul.

Kiralina Salandy

Njut av äkta sångglädje som berör! Kiralina Salandy är en mångsidig och prisbelönt sångerska som uppträtt i Kanada, USA, Jamaica och Sverige. Från bland annat Book of Mormon på China Teatern och Nobelmiddagens efterfest har det nu blivit dags att njuta av Kiralina i Stjärnjul.

Kjetil Støa

Årets Stjärnjul förgylls av den unge norske tenoren Kjetil Støa, som anses vara en av Skandinaviens mest lovande tenorer idag. Hans repertoar omfattar många legendariska tenorroller som Don Ottavio i Don Giovanni, Tito i La Clemenza di Tito, Rodolfo i La Bohème, Pinkerton i Madame Butterfly och Alfredo i La Traviata. Detta vill du inte missa!